Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

RenderGirls

2015\01\07

Beszéljünk a pózokról - 7 képben

Apróságok kezdőknek

Ahhoz, hogy egy kép jó legyen, sok minden kellene. Szereplők, környezet, fények, kamera beállítások, utómunka. Oké, ha az ember megnézi a hasonló eszközökkel készült filmeket, hát sok esetben nem látja ennek nyomát, mert spórolni kell a költségvetéssel. De az ember tanul, tanul, és tanul. Foglalkozzunk most a szereplővel, még egyelőre nem sok egyéniséget adva neki. Ahhoz majd kellhet arckifejezés, pár plusz tárgy és sok más is. De van egy apróság ami számít. Nézzük meg először azt a képet amihez el akartam jutni.

alap_render_7.png

Persze messze nem tökéletes, főleg a ruha nem az. De ezen tudok pár apróságot bemutatni. Mert ugye amikor a modellünket elhelyezzük egy üres jeleneten belül akkor egésze mást látunk. Valami ilyesmit:

alap_render.png

Az alap T beállás ahol fontos részletek is csak pár alig látható sötétebb pixel szintjén vannak, nos nem kelti egy vonzó nő benyomását, a kopaszságról pedig a kemoterápia jutna eszünkbe. Nos, ez így nem lenne jó. Nyilván a szükséges kiegészítések hoznak egy kis változást:

alap_render2.png

Jönnek persze a jól megszokott morphok, amivel kicsit egyedibbé tesszük a képen szereplő leányzót. Tudom, tudom: Aki nem használ DAZ Studio-t ez az alapértelmezett, és legalább anatómiailag helyes megjelenés is új...

alap_render3.png

Ez nem szilikon... Tiszta, eredeti "természetes" pixel, ami már a kép születésekor ott volt. De ha valaki figyelmesen néz, látja, hogy nem csak a mellekkel foglalkoztam, hanem minimálisan a testalkat arányaival is, bár csak pár % a különbség, mégis egy kicsit hozzátesz az alakhoz...

alap_render4.png

A póz. Nyilván a kamerával lehetne játszani, de azt is látjuk, hogy sikerül kicsit úgy tartani csípőt, derekat, felsőtestet, hogy bizonyos vonalakat jobban hangsúlyozzon a kép. Persze igaz, a másik oldalon ideálisan lelapul így a mell (mint említettem nem szilikon labdát tervezünk oda), de ezt pont elfedi a haj, a megfelelő mozdulat kicsit többet is mutat a mell formájából. Majd a kamerával játszva lehetne még többet is mutatni, az alakot kicsit jobban kiemelni. 

Nincs mosoly, az arccal még nem foglalkoztunk, sem a fényekkel, de még a személyiségről beszélő ruhával sem. De mégis azt mondom: Az arányokkal játszva éppen csak egy tárgyilagos leírást adtunk vissza, ezzel sosem illusztrálnánk egy embert, sem szerepjátékhoz, sem egy novella mellett. Abban a pillanatban ahogy megjelenik a mozdulat, hogy mit emel ki, hogyan viselkedik, a szereplő kapott egy kis személyiséget. 

Nagyon sok ember, akár ír, akár csak valamihez képet keres, rendel, az ilyen mozdulatokról, a személyiséget tükröző apróságokról felejtkezik meg. Nem írja le a mozgást, nem írja le azt, hogy valaki "szürke kisegérként" viselkedik, vagy már a mozdulattal is kiemeli a szépségét. 

alap_render5.png

Eleinte egy ilyen selyem szerű ruhával próbálkoztam, ez is visszaadja a kihívó öltözéssel a dolgot, de a fenti hálós ruha még inkább. Sok ember azt tudja mondani: A szépséghez legalább 2 út vezet. A szépségideálnak megfelelés, és az attól eltérő egzotikus megjelenés. Valójában a harmónia, a kisugárzás, és számos más dolog az amit említeni szoktunk. 

A harmónia, a stílusérzék, a mozdulatok, hogy mit és hogyan tud hangsúlyozni, hogy ezzel mit kommunikál, milyen benyomást kelt valaki. Az erre való képesség viszont sok esetben független a szépségideáltól. Nyilván egy mosollyal, ha a jobb kezével hívogatna, egy megfelelő környezetben ugyanez a kép még ütősebb lenne, a fények és az árnyékok játékával játszva pedig...

Akár író vagy, akár szerepjátékos, akár a grafikával kezdenél el foglalkozni, nem árt az, ha a szépség leírásánál foglalkozol a mozdulatokkal, a pózzal, a viselkedéssel is. Mert kevés fontosabb van ezeknél. És őszintén megvallom, sok esetben a fotókon látott, jónak mondott nők kapcsán is az jut eszembe, hogy bár a póz mindent megmutat, de mű, és nem jön át kisugárzás, így pedig értem azokat akik közlik láttak már jobb nőt, akár a környezetükbe is. 

Amikor a játékban összerakott kép helyett a DAZ Studio került elő, hosszú ideig egyszerűbb, alap pózokat használtam. Arra, hogy a csípővel, derékkal, stb. sokat kell foglalkozni, megannyi paramétert kell állítani a sima póz beállításoknál is, de testrészenként is, mert többet ér ez, mint a morphok feljebb húzása a sokadik képnél sikerült rájönni. Ezek a tapasztalatok visznek viszont közelebb a jobb képekhez bárkit. 

Kamera WIP DAZ Studio Genesis 2 Female Gia 6 Pózok Mellek

süti beállítások módosítása